wat is vpro buitenland?

VPRO Buitenland gidst je door de eigen buitenland- en reisprogrammering van de VPRO, het rijke archief en belangrijke bronnen van anderen.

verdieping in beeld en geluid bij het wereldnieuws

Welkom op de buitenlandportal van de VPRO. Twee redacteuren en een netwerk van correspondenten en eigen programmamakers bieden u context bij het wereldnieuws.

We willen dat u in één opslag bijgepraat bent en dat doen we aan de hand van beeld en geluid, aangevuld met tekst. De programma's komen van verschillende omroepen, maar vooral van de VPRO. Want als er een omroep verdieping geeft bij het wereldnieuws zijn wij dat. Zo krijgt u op een heel gevarieerde manier inzicht in wat er over de grens gebeurt.

We nemen u ook mee op reis, samen met Stine Jensen, Redmond O' Hanlon, Jelle Brandt Corstius, Bram Vermeulen en nog vele anderen. We geven u een kijkje achter de schermen, tonen beelden die u niet op televisie zal zien en geven meer informatie over  de regio waar de makers door heen gereisd hebben.

VPRO Buitenland kijkt over de grenzen, laat beide kanten van een verhaal zien en gaat voorbij de waan van de dag. En blikt ook vooruit: welke ontwikkelingen kunnen in de toekomst de wereldverhoudingen veranderen? Kortom: VPRO Buitenland verdiept, verbindt en verheldert.