Noorwegen/IJsland/Verenigde Staten 2018. Drama van Paul Greengrass. Met o.a. Jon Øigarden, Jonas Strand Gravli, Anders Danielsen Lie, Thorbjørn Harr en Øystein Martinsen.

VPRO Cinema

In tegenstelling tot Erik Poppe’s versie van de aanslagen in Noorwegen in 2011 (Utøya 22. Juli) richt Greengrass zich niet uitsluitend op de moordpartij van rechtsextremist Anders Breivik op het eiland Utøya, maar kiest hij voor drie verschillende verhaallijnen. Die van Breivik zelf, van de jongen Viljar die tijdens de schietpartij op Utøya ernstig gewond raakt, en van advocaat Lippestad, die de opdracht krijgt Breivik te verdedigen. Met als gevolg dat geen van die lijnen echt goed werkt. Greengrass (United 93, de Jason Bourne-films) is een te goede regisseur voor een slechte film, maar het gevoel blijft dat deze veel indringender had gekund. Gemoeten, eigenlijk. Gemaakt voor en door Netflix.

credits

Regie:
Paul Greengrass
Cast:
Jon Øigarden, Jonas Strand Gravli, Anders Danielsen Lie, Thorbjørn Harr, Øystein Martinsen, Seda Witt, Isak Bakli Aglen, Ingrid Enger Damon
Scenario:
Paul Greengrass
Productie:
Eli Bush, Gregory Goodman, Paul Greengrass, Scott Rudin
Camera:
Pål Ulvik Rokseth
Muziek:
Sune Martin
Montage:
William Goldenberg
Kijkwijzer:
JE
Jaar:
2018
Genres:
Drama
Landen:
Noorwegen, IJsland, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

22 July (2018) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken