The Amityville Curse

1990, Tom Berry, 91 minuten

Canada/Verenigde Staten 1990. Horror van Tom Berry. Met o.a. Kim Coates, Dawna Wightman, Helen Hughes, David Stein en Anthony Dean Rubes.

VPRO Cinema

De vijfde in de reeks is gebaseerd op het boek van Hans Holzer (en niet op het oorspronkelijke verhaal van Jay Anson) en speelt twaalf jaar na de moord op de priester. Zijn familieleden en vrienden brengen een bezoek aan het kwade huis, POLTERGEIST- achtige verschijnselen voltrekken zich. Een van de hoofdrolspelers Frank (Coates) raakt bezeten en terroriseert een andere hoofdrolspeler Debbie (Wightman); de afloop is plichtsgetrouw aan de reeks. De speciale effecten zijn beperkt, waardoor de film voor genreliefhebbers oninteressant is. Het scenario is van Norvell Rose naar een verhaal dat gepleegd werd door Rose, Doug Olsen en Michael Kruger, die hun zich baseerden op de personages van Hans Holzer. Het camerawerk is van Rodney Gibbons. Kwam direct op video uit.

credits

Regie:
Tom Berry
Cast:
Kim Coates, Dawna Wightman, Helen Hughes, David Stein, Anthony Dean Rubes, Cassandra Grava, Jan Rubes, Ted A. Bohus, Dawna Ightman
Scenario:
Norvell Rose
Camera:
Rodney Gibbons
Muziek:
Milan Kymlicka
Jaar:
1990
Alt. titels:
Amityville Curse, The
Genres:
Horror
Landen:
Canada, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Amityville Curse (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer