Italië 1961. Drama van Pier Paolo Pasolini. Met o.a. Franco Citti, Franca Pasut, Adriana Asti, Silvana Corsini en Mario Cipriani.

VPRO Cinema

Een Romeinse klaploper wordt onderhouden door een prostituée die in de gevangenis belandt, zodat hij zonder inkomen raakt. Ondanks zijn oprechte verliefdheid op een nog naïef meisje, probeert hij haar ook te laten tippelen; een poging tot eerlijke arbeid mislukt al op eerste dag en hij zet met vrienden een kraak, maar verongelukt tijdens de vlucht. Het filmdebuut van schrijver/dichter Pasolini toont onopgesmukt en met dwarse gevoeligheid, het voorstadsmilieu met zijn sociaal misvormde bewoners zonder sensatie en moralisme. Gemaakt met grotendeels uit-het-leven-gegrepen acteurs. Pasolini's onervarenheid en onbevangenheid ten aanzien van filmtechniek leiden tot een verrassende en oorspronkelijke vormgeving. Camerawerk van Tonino Delli Colli en het scenario is van Pasolini zelf.

credits

Regie:
Pier Paolo Pasolini
Cast:
Franco Citti, Franca Pasut, Adriana Asti, Silvana Corsini, Mario Cipriani, Paola Guidi, Renato Capogna, Luciano Conti, Roberto Scaringella, Adele Cambria, Paolo Guidi
Camera:
Tonino Delli Colli
Muziek:
Carlo Rustichelli, Pier Paolo Pasolini
Jaar:
1961
Alt. titels:
Wer nie sein Brot mit Tränen aß, Accattone - Wer nie sein Brot Trènen a§
Genres:
Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Sociaal drama, Klassiekers
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Accattone (1961) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken