El acto en cuestión

1993, Alejandro Agresti, 142 minuten

Nederland/Paraguay 1993. Fantasy van Alejandro Agresti. Met o.a. Carlos Roffé, Lorenzo Quinteros, Sergio Poves Campos, Mirtha Busnelli en Natalia Alonso Casale.

VPRO Cinema

Naar een boek van Agresti, opgedragen aan en het verhaal over de magiër Miguel Quiroga, die een toverformule ontdekt waarmee hij voorwerpen en mensen kan laten verdwijnen. Hij woont in een drukbewoond flatgebouw in Buenos Aires en boekt algauw overal succes met zijn verdwijntruc. Hij wordt er ondertussen wel paranoïde van omdat hij vreest dat zijn formule gestolen zou worden. Bij een van zijn optredens laat hij een jongetje verdwijnen, maar slaagt er niet meer in het knaapje te laten terugkeren. En dat allemaal terwijl zijn toverboek in een grote oplage van de persen rolt en hij van plagiaat beschuldigd wordt. Spaans gesproken en opnamen gedraaid in Bulgarije, Tsjechië, Italië, Duitsland, België en Nederland. Wil een momentopname zijn van de politieke en culturele situatie in Europa na de ineenstorting van het communisme in 1990 maar zoals wel meer bij Agresti valt er weinig opwinding te beleven aan het gemekker en de trage, vaak ondoorgrondelijke symbolische beelden, hoewel keurig in zwart-wit gefotografeerd door Nestor Sanz.

credits

Regie:
Alejandro Agresti
Cast:
Carlos Roffé, Lorenzo Quinteros, Sergio Poves Campos, Mirtha Busnelli, Natalia Alonso Casale, Guido Lauwaert, Néstor Sanz
Camera:
Néstor Sanz
Muziek:
Toshio Nakagawa
Jaar:
1993
Alt. titels:
Acto en cuestión, El, Act of Question
Genres:
Fantasy, Biografie
Trefwoorden:
Mythen en legenden
Landen:
Nederland, Paraguay


op televisie
0 uitzendingen

El acto en cuestión (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer