Verenigde Staten/Frankrijk 1986. Muziek van Bertrand Tavernier. Met o.a. Dexter Gordon, François Cluzet, Gabrielle Haker, Sandra Reaves-Phillips en Lonette McKee.

VPRO Cinema

Tavernier heeft als eigenschap zich keer op keer te vernieuwen. Voor deze film laat hij zich inspireren door het leven van de jazzrecensent Francis Paudras en zijn vriend Bud Powell. Puur impressionistische mengeling van fictie en werkelijkheid, zonder intrige, over het leven van zwarte muzikanten die in Parijs en New York wonen. Met een volledige vrijheid van opbouw en een zeldzame beheersing van het tijdselement in de film. Ook de kunst van de tijdelijke overschakeling binnen een opname zelf en het maken van fantasiebeelden wordt verstaan. Ondanks de overvloedige muziek is er een tragische toon. Via de jazz kunnen de personages spreken en hun gevoelens uiten. Beslist een artistiek hoogstandje.

credits

Regie:
Bertrand Tavernier
Cast:
Dexter Gordon, François Cluzet, Gabrielle Haker, Sandra Reaves-Phillips, Lonette McKee, Christine Pascal, Herbie Hancock, Bobby Hutcherson, Pierre Trabaud, Frédérique Meininger, Liliane Rovère, Hart Leroy Bibbs, Arthur French
Scenario:
David Rayfiel, Bertrand Tavernier
Productie:
Irwin Winkler
Camera:
Bruno de Keyzer
Muziek:
Herbie Hancock
Montage:
Armand Psenny
Jaar:
1986
Genres:
Muziek, Biografie, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Autour de minuit (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken