Verenigde Staten 1989. Horror van Stephen Hopkins. Met o.a. Robert Englund, Lisa Wilcox, Danny Hassel, Kelly Jo Minter en Erika Anderson.

VPRO Cinema

De vijfde film in de reeks is teleurstellend en zonder spanning, hoewel de verknochte kijkers van de serie het daar niet mee eens zouden kunnen zijn. De film sluit aan op nummer 3 en 4 met Wilcox in de hoofdrol die de overlevende van de vorige aflevering is. Zij is in verwachting en de foetus is het doelwit van Freddy Krueger`s (Englund) aanvallen. Aan de hand van de tien jarige Hertford, die Jacob speelt, wordt onze jonge heldin een blik in de toekomst gegund, zodat zij kan overzien waar haar zwangerschap naartoe zal leiden. Het buitengewoon zwakke script van de film herbergt o.a. een zeer simplistische anti-abortus discussie, de spelprestaties zijn ongelijk en de regie van Hopkins reduceert de film tot een vervelende muziekvideo.

credits

Regie:
Stephen Hopkins
Cast:
Robert Englund, Lisa Wilcox, Danny Hassel, Kelly Jo Minter, Erika Anderson, Whitby Hartford, Nick Mele, Beatrice Boepple, Joe Seely, Valorie Armstrong, Burr DeBenning, Pat Surges, Clarence Felder
Scenario:
David Spector
Productie:
Robert Shayne, Rupert Harvey
Camera:
Peter Levy
Muziek:
Jay Ferguson
Montage:
Brent A. Schoenfeld, Chuck Weiss
Jaar:
1989
Alt. titels:
Nightmare On Elm Street 5: The Dream Child, A
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Stalk 'n slash-horror
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen