Verenigd Koninkrijk 1984. Drama van Marek Kanievska. Met o.a. Rupert Everett, Colin Firth, Michael Jenn, Robert Addie en Rupert Wainwright.

VPRO Cinema

Het ophefmakend regiedebuut van Kanievska is een vlijmscherpe ontleding van het onmenselijke tucht-systeem en de vernederende hi[KA3]erarchie waarmee op een deftige Britse `public school` rond 1932 jonge mensen gebroken werden (en nog steeds worden). De als traumatisch ervaren onderdrukking bevordert homoseksualiteit. Everett, in de rol die hem in één klap een ster maakte, is de rebel die zich tegen dit systeem verzet, maar uiteindelijk als een verbitterd man uit de strijd komt. Scenario van Julian Mitchell naar zijn succesvolle toneelstuk waarin gerefereerd werd aan de ervaringen van Guy Burgess en Donald Maclean, die twintig jaar later als spionnen voor de KGB ontmaskerd zouden worden. Bekroond met de 'prijs voor de technische verdienste' op het Festival van Cannes 1984. Camerawerk van Peter Biziou.

credits

Regie:
Marek Kanievska
Cast:
Rupert Everett, Colin Firth, Michael Jenn, Robert Addie, Rupert Wainwright, Anna Massey, Cary Elwes, Tristan Oliver, Frederick Alexander, Adrian Ross-Magenty, Betsy Brantley
Scenario:
Julian Mitchell
Productie:
Alan Marshall
Camera:
Peter Biziou
Muziek:
Michael Storey
Montage:
Gerry Hambling
Kijkwijzer:
JD
Jaar:
1984
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Another Country (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken