Beware! The Blob

1972, Larry Hagman, 88 minuten

Verenigde Staten 1972. Sciencefiction van Larry Hagman. Met o.a. Robert Walker, Richard Stahl, Godfrey Cambridge, Carol Lynley en Larry Hagman.

VPRO Cinema

Als Cambridge achteloos een potje vergeet terug te stoppen in de diepvries, kruipt er als het ontdooid is een stukje van de originele 'Blob' uit die de zwarte Amerikaan, zijn vrouw en de kat verorbert om vervolgens de stad in te trekken. Niemand wil het meisje dat getuige van de dood van Cambridge was, geloven. Binnen de kortste keren zaait het glibberige wezen echter dood en verderf in de stad. Er breekt paniek uit. Men haalde voor dit vervolg op THE BLOB uit 1958 een vrijwel identiek scenario van stal. Het werd geschreven door Jack Woods en Anthony Harris naar een verhaal van Richard Clair en Jack H. Harris. Regisseur Hagman wist duidelijk niet of hij voor een griezelfilm of voor een komedie had gekozen, zodat zijn film op beide fronten waanzinnig geflopt is. De meeste acteurs schmieren verschrikkelijk. Enkele goede speciale effecten van Tim Baar kunnen nog iets redden. Al Hamm stond in voor de fotografie, terwijl Dean Cundy de dierenscènes filmde. Ook bekend als SON OF THE BLOB en in 1982 opnieuw uitgebracht met de reclameslogan: 'The film that J.R. shot' verwijzend naar Hagmans succes als J.R. in de tv-serie DALLAS; zoiets is wel slim bedacht, maar helpt natuurlijk geen zier. De originele film werd 'gemoderniseerd' in 1988.

credits

Regie:
Larry Hagman
Cast:
Robert Walker, Richard Stahl, Godfrey Cambridge, Carol Lynley, Larry Hagman, Cindy Williams, Shelley Berman, Marlene Clark
Scenario:
Jack Woods
Camera:
Al Hamm
Muziek:
Mort Garson
Schrijver:
Richard Clair
Jaar:
1972
Alt. titels:
Son of the Blob
Genres:
Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Beware! The Blob (1972) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer