Verenigde Staten/Spanje/Hongkong SAR van China/Italiƫ 1974. Actiefilm van Antonio Margheriti. Met o.a. Lee Van Cleef, Lo Lieh, Yeh-Ling-Chih, Goyo Peralta en Al Tung.

VPRO Cinema

Een Chinees reist naar Amerika`s Wilde Westen om uit te zoeken wat er met de enorme erfenis van zijn aldaar overleden oom is gebeurd. Na de pogingen van Shaw en Hammer om kung fu en horror te combineren, slaan de Shaw Brothers (uit Hongkong) en onder meer Carlo Ponti (uit Itali[KA3]e) nu de handen ineen voor een kung fu/spaghetti-western. Dat blijkt een onmogelijke combinatie die een vervelende en langdradige, zij het curieuze, film oplevert. Men ziet een paar uitstekende grappen en prachtige fotografie (van Alejandro Ulloa), het geheel is fraai maar saai. Margheriti regisseerde als Anthony M. Dawson, Yeh Ling-Chih speelde als Karen Yeh. Scenario van Barth Jules Sussmann. Het camerawerk is van Alejandro Ulloa.

credits

Regie:
Antonio Margheriti
Cast:
Lee Van Cleef, Lo Lieh, Yeh-Ling-Chih, Goyo Peralta, Al Tung, Patty Shepard, Femi Benussi, Erika Blanc, Georges Rigaud, Karen Yeh, Julian Ugarte, Richard Palacios
Scenario:
Barth Jules Sussmann
Camera:
Alejandro Ulloa
Jaar:
1974
Alt. titels:
Stranger and the Gunfighter, The, Kung Fu im Wilden Westen
Genres:
Actiefilm, Western
Trefwoorden:
Martial-arts
Landen:
Verenigde Staten, Spanje, Hongkong SAR van China, Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Blood Money (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken