Verenigde Staten 1988. Drama van Garry Marshall. Met o.a. Bette Midler, Barbara Hershey, John Heard, Spalding Gray en Lainie Kazan.

VPRO Cinema

Op een mooie zomerdag in 1957 treffen twee meisjes elkaar in Atlantic City. De toevallige ontmoeting groeit uit tot een hechte vriendschap, hoewel ze uit totaal verschillende werelden komen. Jaren later wil Midler, opgegroeid in een volkse wijk van New York, Broadway-ster worden. Hershey, die tot de jet set van San Francisco behoort, heeft met succes haar rechtenstudies beëindigd. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld als ze allebei verliefd worden op regisseur Heard. De melodramatische geschiedenis van een jarenlange vriendschap tussen twee vrouwen, die weinig met elkaar gemeen hebben. Het scenario van Mary Agnes Donoghue, naar een roman van Iris Rainer Dart, is nogal sentimenteel, maar dat wordt knap opgevangen door het luchtige spel van de twee prima actrices, die uitstekend op elkaar inspelen. Dante Spinotti stond in voor de fotografie. Ook bekend als FOREVER FRIENDS.

credits

Regie:
Garry Marshall
Cast:
Bette Midler, Barbara Hershey, John Heard, Spalding Gray, Lainie Kazan, James Read, Grace Johnston, Mayim Bialik, Marcie Leeds
Camera:
Dante Spinotti
Muziek:
Georges Delerue
Schrijver:
Iris Rainer Dart
Jaar:
1988
Alt. titels:
Forever Friends
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Beaches (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken