Verenigde Staten 1991. Komedie van Richard Michaels. Met o.a. Roseanne, Tom Arnold, Colleen Camp, Conchata Farrell en Carolyn Mignini.

VPRO Cinema

Tv-ster Barr heet nu Arnold en speelt een jonge weduwe met tienerzoon Galecki. Zij verhuizen van de metropoool L.A. naar een rustig stadje waar zij meteen geconfronteerd worden met de kleinsteedse bekrompenheid van de great American spirit. Alles draait rond een American football-wedstrijd die de plaatselijke middelbare school jaarlijks organiseert tussen de leerlingen en hun vaders. Galecki heeft geen vader, maar Arnold schopt het voor elkaar dat het een wedstrijd wordt tussen de zonen en hun... moeders. Tussendoor wordt zij ook nog verliefd op (haar echte man) Tom Arnold, de adjunct-directeur van de school die nog een appeltje te schillen heeft heeft met de football-coach. En wie traint de moeders? Tom Arnold uiteraard. Prettig niemendalletje, dat erg veelbelovend van stapel loopt, maar nadien wegzinkt in de clichés. Gene O'Neill bewerkte met Noreen Tobin en Janet Brownell zijn eigen verhaal tot scenario. Camerawerk van Mark Irwin.

credits

Regie:
Richard Michaels
Cast:
Roseanne, Tom Arnold, Colleen Camp, Conchata Farrell, Carolyn Mignini, Johnny Galecki, Olivia Burnette, Michael Pniewski, Loyda Ramos, Conchata Ferrell
Camera:
Mark Irwin
Muziek:
Cliff Eidelman
Jaar:
1991
Genres:
Komedie, Sportfilm, Actiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Backfield in Motion (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken