The Big Lift

1950, George Seaton, 120 minuten

Verenigde Staten 1950. Romantiek van George Seaton. Met o.a. Montgomery Clift, Paul Douglas, Cornell Borchers, O.E. Hasse en Bruni Löbel.

VPRO Cinema

Berlijn 1949, vier jaar na WO II. De Russen hebben de stad geblokkeerd en Britten en Amerikanen verzorgen voedsel e.d. via een luchtbrug. Clift en Douglas maken deel uit van een luchttransporteskader, maar hun visie over hun missie is compleet tegengesteld. In gezelschap van twee schonen, op wie ze verliefd worden, brengen ze een tijdje door in het bezette Berlijn. Seaton schreef zelf dit scenario, dat eigenlijk interessanter is als getuigenis van de levensomstandigheden in de voormalige Reichshauptstatdt in die periode, dan het minder overtuigende verhaal. Goed spel van de hoofdrollen, die de geestige dialogen uitstekend brengen. De camera van Charles G. Clarke rolde langs de echte ruïnes van het vernielde Berlijn en Alfred Newman componeerde de begeleidende score.

credits

Regie:
George Seaton
Cast:
Montgomery Clift, Paul Douglas, Cornell Borchers, O.E. Hasse, Bruni Löbel, Danny Davenport, Fritz Nichlisch, Captain Dante V. Morel, Captain John Mason, Captain Gail Plush
Muziek:
Alfred Newman
Jaar:
1950
Alt. titels:
Big Lift, The, Es begann mit einem Ku§
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Big Lift (1950) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer