Verenigde Staten 1984. Drama van Alan Parker. Met o.a. Matthew Modine, Nicolas Cage, John Harkins, Sandy Baron en Karen Young.

VPRO Cinema

In een trieste buurt van Philadelphia ontmoeten twee jonge mensen elkaar. Ze worden vrienden. De een, Cage, is van het sportieve type, kampioen honkbal en judo. De ander, Modine, leeft verborgen in de bomen, waar hij de vogels observeert. Cage wordt zo door de ander geobsedeerd dat hij diens passie gaat delen, zij het zonder overtuiging. Dan komt de oorlog in Vietnam. Cage komt verminkt terug, Modine psychisch getraumatiseerd: hij denkt dat hij een vogel is. Prangend verhaal over twee gezonde jongens die door een onmenselijke oorlog voor het leven zijn getekend. Schitterend spel van beide hoofdrolspelers. Scenarioschrijvers Sandy Kroopf en Jack Behr actualiseerden de roman van William Wharton, die zich afspeelt tijdens WO II. Knappe fotografie van Michael Seresin en een onconventionele score van Peter Gabriel.

credits

Regie:
Alan Parker
Cast:
Matthew Modine, Nicolas Cage, John Harkins, Sandy Baron, Karen Young, Bruno Kirby, George Buck, Dolores Sage, Crystal Field, Nancy Fish, Jim Santini
Scenario:
Jack Behr, Sandy Kroopf
Productie:
Alan Marshall
Muziek:
Peter Gabriel
Jaar:
1984
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Sociaal drama, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Birdy (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken