Frankrijk 1976. Mysterie van André Téchiné. Met o.a. Isabelle Adjani, Gérard Depardieu, Marie-France Pisier, Jean-Claude Brialy en Julien Guiomar.

VPRO Cinema

Intriges en corruptie tijdens een verkiezingscampagne vormen de achtergrond voor een bezeten liefde van Laure (Adjani) die haar dode geliefde Samson doet herleven in de persoon van zijn moordenaar (dubbelrol van Depardieu). De ondoorzichtige plot is bijzaak. De film is grotendeels opgenomen in Amsterdam dat door de camera werd getransformeerd in een expressionistisch decor. De toespelingen op andere films zijn in de briljante vormgeving perfect geïntegreerd. Het scenario is van Marilyn Goldin en regisseur Téchiné. Het camerawerk is van Bruno Nuytten. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
André Téchiné
Cast:
Isabelle Adjani, Gérard Depardieu, Marie-France Pisier, Jean-Claude Brialy, Julien Guiomar, Hélène Surgère, Claude Brasseur, Jean-François Stévenin, Frans Vorstman, Marie-France Garcia, Peter Bonke, Helmert Woudenberg, Leny Suck, Elise Hoomans, Adrian Brine, Truus Dekker, Susan Senduk, Serge-Henri Valke, Derek de Lint
Scenario:
Marilyn Goldin
Camera:
Bruno Nuytten
Muziek:
Philippe Sarde
Jaar:
1976
Alt. titels:
Mord um Macht
Genres:
Mysterie, Romantiek, Thriller, Drama
Trefwoorden:
Politieke thriller, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Barocco (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken