Bleu comme l'enfer

1985, Yves Boisset, 92 minuten

Frankrijk 1985. Thriller van Yves Boisset. Met o.a. Lambert Wilson, Tchéky Karyo, Myriam Roussel, Agnès Soral en Benoît Régent.

VPRO Cinema

Gauwdief Wilson houdt zich in leven met het stelen van auto's en het overvallen van pompstations. Hij maakt kennis met Roussell, de vrouw van politieman Karyo, wier huwelijk op de klippen gelopen is. Samen proberen zij naar het Zuiden te ontkomen. Karyo, vervuld van blinde haat en aan de drank geraakt, zit hen op de hielen met de bedoeling ze om te leggen. De film is een bewerking van de thriller van Philippe Djian, die ook 37°2, LE MATIN schreef. Efficiënt en krachtig gefilmd met veel tempo. De regie is sober en precies. Het camerawerk van Dominique Brenguier is goed, maar de muziek is afschuwelijk. De rollen zijn sterk en boeiend. Evenals zijn collega's Granier- Deferre, Deray en De Broca is Yves Boisset een zeer veranderlijk cineast, een op de twee van zijn films zijn goed. Deze doet niet onder voor het Amerikaanse genre-werk. Het scenario werd geschreven door Jean Herman, Sandra Majerowicz en regisseur Boisset.

credits

Regie:
Yves Boisset
Cast:
Lambert Wilson, Tchéky Karyo, Myriam Roussel, Agnès Soral, Benoît Régent, Constance Schacher, Sandra Montaigu, Julien Bukowski, Philippe Malecki, Gérard Zoloberg, Myriem Roussel
Scenario:
Jean Herman
Muziek:
Pierre Porte
Jaar:
1985
Alt. titels:
Das Blau der Hèlle
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Bleu comme l'enfer (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer