Verenigde Staten 1982. Musical van Colin Higgins. Met o.a. Burt Reynolds, Dolly Parton, Dom DeLuise, Charles Durning en Jim Nabors.

VPRO Cinema

Deze musical wordt met verve gebracht, maar komt helaas toch niet uit de verf. Het is het op een Broadway-show gebaseerde verhaal over de moeilijke positie waarin een sheriff terechtkomt wanneer hij een populair bordeel moet sluiten dat The Chicken Ranch heet - en dat wordt geleid door zí[KA1]jn vriendin. Parton is het snoepje van de week en Durning heeft een heel leuk nummer als Governor, maar om de haverklap probeert de film serieus te worden en dan is meteen alle vaart eruit. Scenario van Larry L. King, Peter Masterson en regisseur Higgins, naar de theatershow van King en Masterson. Camerawerk van William A. Fraker. De muziek en de liedjes zijn van Carol Hall en je hoort Dolly zingen. De kamerbrede achtergrond muziek is van Patrick Williams en de filmmuziek werd geproduceerd door Gregg Perry.

credits

Regie:
Colin Higgins
Cast:
Burt Reynolds, Dolly Parton, Dom DeLuise, Charles Durning, Jim Nabors, Robert Mandan, Lois Nettleton, Theresa Merritt, Barry Corbin, Noah Beery jr
Scenario:
Larry L. King
Productie:
Thomas L. Miller, Edward K. Milkis, Robert L. Boyett, Peter Macgregor-Scott
Camera:
William A. Fraker
Muziek:
Dolly Parton, Patrick Williams, Carol Hall
Jaar:
1982
Alt. titels:
Best Little Whorehouse in Texas, The
Genres:
Musical, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen