Verenigde Staten 1987. Thriller van Curtis Hanson. Met o.a. Steve Guttenberg, Elizabeth McGovern, Isabelle Huppert, Paul Shenar en Frederick Coffin.

VPRO Cinema

De veelbelovende architect Guttenberg heeft een verhouding met Huppert, de verleidelijke vrouw van zijn baas. Op een regenachtige avond ziet Huppert vanuit het slaapkamerraam van Guttenberg hoe een jonge vrouw (McGovern) op brute wijze mishandeld wordt. Even later wordt een studente duidelijk door dezelfde persoon vermoord. Huppert durft niet naar de politie gaan. Inplaats van haar treedt Guttenberg op als getuige, maar hij slaagt er niet in de verdachte te identificeren. Hij komt terecht in een nachtmerrie van bloed en geweld. Spannende thriller die aanvankelijk zeer sterk overkomt, maar die naar het einde toe een opeenstapeling van onwaarschijnlijkheden wordt. Hanson baseerde zijn scenario op de roman The Witnesses van Anne Holden. Gil Taylor stond achter de camera. Gefilmd in J- D-C Scope.

credits

Regie:
Curtis Hanson
Cast:
Steve Guttenberg, Elizabeth McGovern, Isabelle Huppert, Paul Shenar, Frederick Coffin, Carl Lumbly, Wallace Shawn, Brad Greenquist, Robert Schenkkan
Scenario:
Anne Holden, Curtis Hanson
Camera:
Gilbert Taylor
Muziek:
Michael Shrieve, Patrick Gleeson
Jaar:
1987
Alt. titels:
Bedroom Window, The, Das Schlafzimmerfenster
Genres:
Thriller, Misdaad
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Bedroom Window (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken