Babylon 5

1993, Richard Compton, 90 minuten

Verenigde Staten 1993. Sciencefiction van Richard Compton. Met o.a. Michael O'Hare, Tamlyn Tomita, Jerry Doyle, Mira Furlan en Blaire Baron.

VPRO Cinema

Babylon 5 is in het jaar 2257 een voorpost in de ruimte die dient om er de vrede te bewaken. In de 23e eeuw staan interplanetaire smokkel, samenzwering, moord en de drang om te overleven centraal in deze door Michael Straczynski geschreven pilootfilm voor een tv-serie van de makers van tv-hitseries als Star Trek: The Next Generation, L.A. Law en Miami Vice. O'Hare is de recht-voor-de-raapse ruimtestation- commandant en Doyle is als de veiligheids verantwoordelijke zijn gabber. Als vertegenwoordigers van de aardse wezens moeten zij het hoofd bieden aan vier andere aardsonvriendelijke rassen, waarvoor aardig wat ingewikkelde make-up toestanden nodig waren. Het kon allemaal wat minder donker en de hard-rockmuziek van Stewart Copeland kon beslist wat vloeiender en melodieuzer.

credits

Regie:
Richard Compton
Cast:
Michael O'Hare, Tamlyn Tomita, Jerry Doyle, Mira Furlan, Blaire Baron, Paul Hampton, Andreas Katsulas, Peter Jurasik, Johnny Sekka
Muziek:
Stewart Copeland
Jaar:
1993
Genres:
Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Babylon 5 (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer