Verenigde Staten 1979. Drama van Michael Pressman. Met o.a. Richard Yniguez, Marta Du Bois, Danny De La Paz, Betty Carvalho en Carmen Zapata.

VPRO Cinema

In de Latijnsamerikaanse wijk van L.A. hebben jongeren weinig vooruitzichten. Ze verenigen zich in bendes, die hun gebied duidelijk afbakenen. De jonge De La Paz leidt een leven dat in niets afwijkt van dat van zijn honderden lotgenoten. De doorlopende bende-oorlogen vormen hun voornaamste bezigheid. Yniguez, de oudere broer van De La Paz, is erin geslaagd werk te vinden in een garage. Hij hoopt nu ook zijn broer uit de jungle van de stad te halen. Sociaal drama, dat een welgemeend beeld geeft van het gewelddadige en tragische universum van de Latijnsamerikaanse jongeren. Het scenario van Desmond Nakano heeft echter te weinig diepgang om helemaal te kunnen overtuigen, en regisseur Pressman heeft zijn ploeg niet goed genoeg weten te motiveren om iets van de wanhoop over te brengen. Hetzelfde gegeven werd later herhaaldelijk stukken beter bewerkt. Gefilmd door John Bailey.

credits

Regie:
Michael Pressman
Cast:
Richard Yniguez, Marta Du Bois, Danny De La Paz, Betty Carvalho, Carmen Zapata, James Victor, Victor Millan, Gary Cervantes, Marta DuBois
Muziek:
Lalo Schifrin
Jaar:
1979
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Americana, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Boulevard Nights (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken