Italië 1967. Erotiek van Marco Bellocchio. Met o.a. Glauco Mauri, Elda Tattoli, Paolo Graziosi, Daniela Surina en Pierluigi Aprà.

VPRO Cinema

Een burgerlijke kamergeleerde staat kandidaat bij de provinciale verkiezingen en laat zich op voorspraak van zijn secretaresse bij zijn campagne helpen door haar verloofde. Deze wordt de minnaar van de praktische oudere zuster die het familiekapitaal beheert, maar maakt de ex-verloofde zwanger om haar werkgever in de waan te brengen dat deze de vader is. Venijnige satire op bourgeois-gezin als broeinest van frustraties die de leden weerloos maken tegen het praktisch opportunisme en op de zogenaamde belangstelling ergens voor. (Maoïsme van de jongste broer is een reactie op seminarie- opvoeding). Het kluchtige scenario werd geschreven door hoofdrolspeelster Tattoli. Het camerawerk is van Tonino Delli Colli. Mono. Ook bekend als LA CHINA ESTÁ CERCA.

credits

Regie:
Marco Bellocchio
Cast:
Glauco Mauri, Elda Tattoli, Paolo Graziosi, Daniela Surina, Pierluigi Aprà, Alessandro Haber, Claudio Trionfi, Claudio Cassinelli, Laura de Marchi, Rossano Jalenti, Mimma Biscardi
Camera:
Tonino Delli Colli
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1967
Alt. titels:
Cina è vicina, La, China está cerca, La
Genres:
Erotiek
Trefwoorden:
Satire, Politiek, Seksfilm
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

La Cina è vicina (1967) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken