The Common Touch

1941, John Baxter, 104 minuten

Verenigd Koninkrijk 1941. Drama van John Baxter. Met o.a. Geoffrey Hibbert, Greta Gynt, Joyce Howard, Harry Welchman en Edward Rigby.

VPRO Cinema

Wanneer zijn vader overlijdt, neemt de jonge student Peter (Hibbert) het familiebedrijf in Londen over. De directeuren aldaar zijn daar niet blij mee, zeker omdat Peter een sloopproject tegenhoudt omdat hij zich niet goed genoeg ingelicht acht. Met een vriend gaat Peter op onderzoek en ontdekt op de slooplocatie een armenhuis met louter sympathieke en talentvolle mensen. Een plan wordt bedacht, onder meer door een verpauperde jurist, om de directeuren tegen te houden. Regisseur John Baxter steekt in The Common Touch, een soort vervolg op zijn Dosshouse uit 1933, zijn liefde voor het 'gewone volk' niet onder stoelen of banken, maar weet met muziek (gemaakt door de armen) naast engagement ook vertier te verschaffen. Baxters films waren zeer populair in de zogenoemde 'working-class movie houses'.

credits

Regie:
John Baxter
Cast:
Geoffrey Hibbert, Greta Gynt, Joyce Howard, Harry Welchman, Edward Rigby, George Carney, Bransby Williams, Wally Patch, Eliot Makeham, Bernard Miles, Bill Fraser
Scenario:
Barbara K. Emary, Geoffrey Orme
Productie:
John Baxter
Camera:
James Wilson
Muziek:
Kennedy Russell
Schrijver:
Herbert Ayres
Jaar:
1941
Alt. titels:
Common Touch, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The Common Touch (1941) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer