Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Italië/Verenigde Staten 1991. Romantiek van Gene Saks. Met o.a. Julie Andrews, Marcello Mastroianni, Jonathan Cecil, Ian Fitzgibbon en Jean-Pierre Castaldi.

VPRO Cinema

Langdradige film met een vermoeide Mastroianni en Andrews. Hij speelt een Italiaanse civiele ingenieur die door zijn vrouw verlaten werd en zij een pedante Engelse die door haar echtgenoot, een dokter, in de steek gelaten werd. De twee besluiten pogingen te ondernemen om hun echtgenoten terug te krijgen. Mastroianni jammert over het verlies van zijn Amerikaanse vrouw, maar wil best iets met de koele Andrews beginnen. Zij is eerst afkerig van zijn avances en zijn gênante dronkenschap, maar begint gek genoeg zijn goede kwaliteiten te zien. Het spel is oppervlakkig en niet overtuigend, de dialoog is vlak en de romantische komedie komt nooit tot bloei. Kijkers zullen zich noch voor de personages noch voor de film interesseren. Scenario van Ronald Harwood. Camerawerk van Franco Di Giacomo. In Amerika uitgebracht als A FINE ROMANCE ingekort tot 83m. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Gene Saks
Cast:
Julie Andrews, Marcello Mastroianni, Jonathan Cecil, Ian Fitzgibbon, Jean-Pierre Castaldi, Jean-Jacques Dulon, Maria Machado, Denise Grey, Jean-Michel Cannone, Catherine Jarrett, Françoise Michaud, Hervé Hiolle, Yvette Petit, Michel Amiel, Ronald Mills, Michèle Buczynski, Isidro Arruti
Scenario:
Ronald Harwood
Camera:
Franco Di Giacomo
Muziek:
Scarlett, Pino Donaggio
Jaar:
1991
Alt. titels:
Tchin-Tchin, Fine Romance, A, A Fine Romance, Tchin tchin
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Lichte komedie, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Cin Cin (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken