Verenigde Staten 1948. Drama van Crane Wilbur. Met o.a. Scott Brady, Jeff Cory, Whit Bissell, Mabel Paige en Charles Russell.

VPRO Cinema

Twaalf gevangenen ontsnappen uit de zwaar bewaakte gevangenis van Canon City op de grens van Colorado. Honderden politiemannen maken jacht op hen, terwijl de bewoners van de streek in angst zitten. Een voor een worden de voortvluchtigen gedood of weer gevangen gezet, op Brady na, die zijn achtervolgers steeds te slim af is. Op locatie gemaakt, in reportagestijl met off-screen commentaar. Het begint met een verslag over het leven in een streng bewaakte gevangenis. Daarna volgt, zonder geweld of goedkope sensatie, een gedetailleerd verslag met verklarend commentaar van de helse achtervolging. Wilbur schreef niet enkel het boeiende scenario maar debuteerde tevens als regisseur. Goed spel van minder bekende maar uitstekende karakteracteurs als Corey, Bissel, een jonge Kelly (Bones uit STAR TREK), en Brady in zijn eerste filmrol. Prachtige fotografische zwart-wit-contrasten van John Alton.

credits

Regie:
Crane Wilbur
Cast:
Scott Brady, Jeff Cory, Whit Bissell, Mabel Paige, Charles Russell, Roy Best, Stanley Clements, DeForest Kelley, Esther Sommers, Ralph Byrd, Whit Bissell e.s, Jeff Corey
Muziek:
Irving Friedman
Jaar:
1948
Alt. titels:
Revolte hinter Gittern
Genres:
Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Gevangenisfilm, Docudrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Canon City (1948) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken