Verenigde Staten 1983. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Mary Steenburgen, Rip Torn, Peter Coyote, Dana Hill en Alfre Woodard.

VPRO Cinema

In 1928 verruilt Marjorie Kinnan Rawlings haar luxueuze leventje in New York voor een bestaan in het afgelegen Cross Creek in Florida, waar ze hoopt haar schrijversambities waar te maken. Ze heeft heel wat moeite om zich aan te passen in deze omgeving vol slangen, muggen en eenvoudige mensen, maar uiteindelijk zal ze er toch in slagen haar meesterwerk The Yearling te voltooien. Een mooie, poëtische film, die het niet al te nauw neemt met de waarheid. Dalene Young baseerde haar script op de memoires van Rawlings, die op onvergelijkbare wijze wordt vertolkt door Steenburgen. Die prestatie is al voldoende reden om deze prent te bekijken. Haar toenmalige echtgenoot Malcolm McDowell is even te zien als uitgever Maxwell Perkins. De poëtische sfeer van de film is voor een groot deel te danken aan de manier waarop John Alonzo dit gebied in beeld bracht. De gevoelige score is van Leonard Rosenman.

credits

Regie:
Martin Ritt
Cast:
Mary Steenburgen, Rip Torn, Peter Coyote, Dana Hill, Alfre Woodard, Joanna Miles, Ike Eisenmann, Cary Guffey, Malcolm McDowell, Jay O. Sanders
Scenario:
Dalene Young
Jaar:
1983
Genres:
Drama, Biografie
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Cross Creek (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken