Cinq et la Peau

1982, Pierre Rissient, 95 minuten

Filipijnen/Frankrijk 1982. Komedie van Pierre Rissient. Met o.a. Féodor Atkine, Eiko Matsuda, Rafael Roco, Philip Salvador en Louie Pascua.

VPRO Cinema

Ivan (Atkine), schrijver, gevestigd in Manila, slentert door deze enorme stad. De arme buurten slaat hij weliswaar niet over maar hij is vaker te vinden daar waar luxe en behaagzucht hoogtij vieren. De titel van de film is tevens de naam van een Chinese wijn die de vijf zintuigen en de huid symboliseert. Geen scenario in de ware zin des woords , maar een opeenvolging van scènes met persoonlijke herinneringen en als eerbetoon fragmenten uit films van Erich von Stroheim, Raoul Walsh en Fritz Lang. Idem voor de soundtrack, die niets wezenlijks heeft te bieden. Een fascinerende film waarin 'genot' een belangrijke plaats krijgt toebedeeld. Dit intieme, narcistische dagboek prikkelt inderdaad de zintuigen. De gedichten zijn van Fernando Pessoa. Het scenario is van Lucie Albertini, Alain Archambault, Eugène Guillevic en regisseur Rissient. Het camerawerk is van Alain Derobe, Romeo Vitug en Daniel Vogel.

credits

Regie:
Pierre Rissient
Cast:
Féodor Atkine, Eiko Matsuda, Rafael Roco, Philip Salvador, Louie Pascua, Maki Matsumoto, Haydee Castillo, Lucille Alcantara, Gloria Diaz, Joel Lamangan, Roberto Padua, Maila Marcello, Stella Ruiz
Scenario:
Lucie Albertini
Camera:
Alain Derobe
Muziek:
Benoît Charvey, Claude Danu
Jaar:
1982
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragikomedie, Sociaal drama
Landen:
Filipijnen, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Cinq et la Peau (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer