Frankrijk 1974. Drama van Philippe Condroyer. Met o.a. Didier Sauvegrain, Roseline Vuillaume, Marius Balbinot, Marie Mergey en Alain Noël.

VPRO Cinema

Waar verhaal van jonge arbeiders op een meubelfabriek die door de directeur verplicht worden hun lange haar af te knippen. Degene die zich het langst verzet, wordt door pressie op zijn vader, die het salaris nodig heeft voor gezinsinkomen, toch gekortwiekt. Terwijl zijn kameraden een beroep doen op de vakbond, steekt hij zich uit protest voor de fabriekspoort, in brand. Door de onversierde vorm onthutsende film is enerzijds pleidooi voor organisatie van arbeiders tegen willekeur van de werkgevers, laat anderzijds (seksuele) onzekerheid en identiteitscrises zien van jonge mensen die door debuterende acteurs - Sauvegrain in de hoofdrol - aangrijpend worden waargemaakt, maar het geheel wat onevenwichtig maken (maar ook behoeden voor een belerende 'strijdfilm'!).

credits

Regie:
Philippe Condroyer
Cast:
Didier Sauvegrain, Roseline Vuillaume, Marius Balbinot, Marie Mergey, Alain Noël, Jean-Pierre Frescaline, Benoît Tostain, Hervé Lasseron, Dominique Lavanant
Muziek:
Anthony Braxton
Jaar:
1974
Alt. titels:
Coupe à dix francs, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La Coupe à dix francs (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken