Frankrijk 1981. Komedie van Jean-Charles Tacchella. Met o.a. Carole Laure, Brigitte Fossey, Bernard Giraudeau, Alain Doutey en Jacques Serres.

VPRO Cinema

Een man en twee meisjes hebben in het begin van de jaren 1970 een eigen bedrijfje als reclameschilders. Gedurende tien jaar gaan ze door een huwelijk en allerlei verhoudingen heen, met toenemende verburgerlijking en afstandneming van hun artistiek idealisme. Hun vriendschap houdt vooral stand door de herinnering aan hoe leuk ze het vroeger samen hadden. Tacchella's gebruikelijke werkwijze om rond de hoofdpersonen en de de bijfiguren de microkosmos gedetailleerd te tekenen, krijgt hier een ironische kleuring door het opnemen van toen in zwang zijnde trends, modegrillen en clichés over de maatschappij en menselijke relaties. Hij is daarbij vergeten om het trio dat in het middelpunt staat, interessant te maken. Fossey houdt zich talentvol staande, maar Laure en Giraudeau vullen hun tweedimensionale personages in met weinig genietbaar aanstellerig spel.

credits

Regie:
Jean-Charles Tacchella
Cast:
Carole Laure, Brigitte Fossey, Bernard Giraudeau, Alain Doutey, Jacques Serres, Alix de Konopka, Jean-Marc Thibault, Catherine Laborde, Catherine Verlor
Muziek:
Gérard Anfosso
Jaar:
1981
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Lichte komedie, Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Croque la vie (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken