Italië/Frankrijk 1982. Komedie van Michel Lang. Met o.a. Pierre Mondy, Claudia Cardinale, Clio Goldsmith, Jacques François en Henri Guybet.

VPRO Cinema

Overwerkte bankemploy[KA1]e Mondy gaat met vervroegd pensioen en krijgt van collega`s voor zijn vakantie een call-girl (Goldsmith) aangeboden als afscheidscadeau. Hiervan niet op de hoogte, gelooft hij dat ze echt op hem valt. Verkwikt door zijn avontuur gebruikt hij zijn nieuw-ontdekte veroveraarskwaliteiten om zijn huwelijk nieuw leven in te blazen. Deze redelijk onderhoudende boulevardkomedie wordt topzwaar gemaakt door een overvloed van uitermate flauwe nevenintriges. Mondy doet zijn rol in de wat scherper uitgevallen TÉLÉPHONE ROSE dunnetjes over; Cardinale als zijn echtgenote staat voor te grote gedeelten buiten spel, maar ze redt elke scène waarin ze voorkomt. Michel Lang bewerkte een toneelstuk van Vaime en Terzoli tot scenario. Daniel Gaudry deed het camerawerk.

credits

Regie:
Michel Lang
Cast:
Pierre Mondy, Claudia Cardinale, Clio Goldsmith, Jacques François, Henri Guybet, Rémi Laurent, Cécile Magnet, Renzo Montagnani, Diulio Del Prete, Leila Frechet, Yolande Gilot
Scenario:
Michel Lang
Camera:
Daniel Gaudry
Muziek:
Michel Legrand
Montage:
Hélène Plemiannikov
Jaar:
1982
Alt. titels:
Cadeau, Le, Il regalo
Genres:
Komedie, Drama, Erotiek
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le cadeau (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken