Les cousins

1959, Claude Chabrol, 110 minuten

Frankrijk 1959. Drama van Claude Chabrol. Met o.a. Gérard Blain, Jean-Claude Brialy, Juliette Mayniel, Claude Cerval en Michèle Méritz.

VPRO Cinema

Charles (Blain), een provinciaal gaat in Parijs studeren en trekt in bij zijn neef Paul (Brialy) die moeiteloos studieresultaten bereikt en het middelpunt is van een feestende en lanterfantende groep jongeren. Hij wordt verliefd op de slome Florence (Mayniel) die Paul onmiddellijk - voor zijn bestwil - tot zijn eigen vriendin maakt. Een kritisch, maar niet- moraliserend portret van de ongebonden bourgeoisiejeugd is de achtergrond voor een boeiend liefde-haat-drama tussen beide neven. Een briljante en verontrustende rol van Brialy. De film is de curieuze stadse tegenhanger van Chabrol`s plattelandsdebuut LE BEAU SERGE (1958) met diametraal tegengestelde rollen van Blain, Brialy en Cerval. Het scenario is van Paul G[KA1]egauff (die ook de dialogen verzorgde) en regisseur Chabrol, die voor de film een Gouden Beer op het Berlijnse filmfestival in ontvangst mocht nemen. Het camerawerk is van Henri Decaë. Mono.

credits

Regie:
Claude Chabrol
Cast:
Gérard Blain, Jean-Claude Brialy, Juliette Mayniel, Claude Cerval, Michèle Méritz, Geneviève Cluny, Guy Decomble, Stéphane Audran, André Jocelyn, Gerard Blain
Scenario:
Paul Gégauff
Camera:
Henri Decaë
Muziek:
W.A. Mozart, Richard Wagner, Paul Misraki
Jaar:
1959
Alt. titels:
Cousins, Les
Genres:
Drama, Romantiek, Familiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Tienerfilm, Levenservaring, Psychologisch drama, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Les cousins (1959) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer