Frankrijk 1978. Komedie van Gérard Oury. Met o.a. Pierre Richard, Victor Lanoux, Jean-Pierre Darras, Yvonne Gaudeau en Claire Richard.

VPRO Cinema

Een cipier in Lyon in mei 1968 geeft een onschuldig ter dood veroordeelde de kans om te ontsnappen. De gevangene gijzelt zijn advocaat die door de media prompt als medeplichtig wordt afgeschilderd. Na veel avonturen onderweg bereiken ze Parijs waar de studenten-oproer in volle gang is. De advocaat slaagt erin om een gratieverzoek bij De Gaulle ingewilligd te krijgen. Om de klucht te situeren in de inmiddels mythologisch geworden mei- revoltes lijkt een kras idee, maar levert voor de film alleen een spectaculaire finale op. Voor het overige een episodische achtervolgingskomedie met nogal mechanische humor, waarbinnen Richard niet echt tot zijn recht komt. Amusante rol van Bussières als oude anarchist. Scenario van Oury en Danièle Thompson.

credits

Regie:
Gérard Oury
Cast:
Pierre Richard, Victor Lanoux, Jean-Pierre Darras, Yvonne Gaudeau, Claire Richard, Claude Brosset, Alain Doutey, Katia Tchenko, Robert Dalban, Jacques Frantz, Blanche Ravallec, Bernard Granger, Raymond Bussières
Scenario:
Danièle Thompson, Gérard Oury
Muziek:
Philippe Gérardi
Jaar:
1978
Alt. titels:
Carapate, La
Genres:
Komedie, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La carapate (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken