La captive du désert

1990, Raymond Depardon, 100 minuten

Frankrijk 1990. Drama van Raymond Depardon. Met o.a. Issaï Koré, Sandrine Bonnaire, Brahim Barkaï, Dobi Koré en Dobi Wachinké.

VPRO Cinema

Het plot is ge[KA3]inspireerd op de deerniswekkende ontvoering en onrechtvaardige gevangeneming van de journaliste Francoise Claustre (gespeeld door Bonnaire) door Toubou- rebellen, die bijna tien jaar gegijzeld was zonder dat iemand daar wat aan deed. In de film is de hoofdpersoon de alom aanwezige woestijn, die het gedrag van iedereen bepaalt: de rebellen die opkomen voor hun onafhankelijkheid, en de gevangene die strijdt voor het behoud van haar geestelijk evenwicht. Geen muziek, maar de wind die je niet meer loslaat. Nauwelijks dialogen en geen dramatisering, maar de emoties staan in de gezichten gegrift. Van een plechtstatige schoonheid dankzij de prachtige, poëtische en fascinerende beelden, waaraan een verleden als documentaire- maker duidelijk is af te zien.

credits

Regie:
Raymond Depardon
Cast:
Issaï Koré, Sandrine Bonnaire, Brahim Barkaï, Dobi Koré, Dobi Wachinké, Atchi Wah-Li, Fadi Taha, Badei Barka, Barkama Hadji, Mohamed Ixa, Hadji Azouma, Sidi Hadji Maman, Dobi Wachinke, Dobi Core
Scenario:
Raymond Depardon
Productie:
Jean-Luc Ormières, Pascale Dauman
Camera:
Raymond Depardon
Muziek:
Jean-Jacques Lemetre
Jaar:
1990
Alt. titels:
Captive du désert, La, Captive of the desert, Prisoner of the Desert
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

La captive du désert (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer