Verenigde Staten 1969. Oorlogsfilm van Sydney Pollack. Met o.a. Burt Lancaster, Peter Falk, Patrick O'Neal, Jean-Pierre Aumont en Scott Wilson.

VPRO Cinema

Op het ogenblik dat de Duitsers hun Ardennenoffensief voorbereiden, neemt een peloton van acht vermoeide Amerikaanse soldaten zijn intrek in het kasteel van graaf Aumont. Bevelvoerend commandant Lancaster voelt zich aangetrokken tot de mooie, jonge vrouw van de graaf. Deze laatste sluit de ogen in de hoop zo toch nog aan een erfgenaam te komen. Voor de soldaten is dit intermezzo in de bloedige strijd welkom, maar de vijand is in de buurt. Onsamenhangend beeld van soldaten die even de oorlogsstress kunnen vergeten. Qua sfeer baadt de film meer in de fantasie dan in de oorlog. Een interessante poging, maar scenarioschrijvers Daniel Taradash en David Rayfiel konden de broeierige dreiging uit de roman van William Eastlake niet geslaagd op het filmscherm overbrengen. Camerawerk van Henri Decae en muziek van Michel Legrand. Gefilmd in Panavision.

credits

Regie:
Sydney Pollack
Cast:
Burt Lancaster, Peter Falk, Patrick O'Neal, Jean-Pierre Aumont, Scott Wilson, Al Freeman jr, Bruce Dern, Astrid Heeren, Tony Bill, James Patterson, Michael Conrad, Caterina Boratto
Camera:
Henri Decaƫ
Muziek:
Michel Legrand
Jaar:
1969
Genres:
Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Castle Keep (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken