Cherry 2000

1988, Steve de Jarnatt, 93 minuten

Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van Steve de Jarnatt. Met o.a. Melanie Griffith, Ben Johnson, David Andrews, Tim Thomerson en Pamela Gidley.

VPRO Cinema

2017. Jong directielid Andrews heeft zich een verleidelijke andro[KA3]ide aangeschaft, die is geprogrammeerd om aan al zijn wensen te voldoen. Op een avond raakt zijn Cherry 2000 echter defect. Reserveonderdelen zijn nergens te vinden. Er is maar [KA1]e[KA1]en oplossing: hij moet in een met outlaws bevolkte gebied zien binnen te dringen, de enige buurt waar nog stukken voor dit verouderde model te vinden zijn. In gezelschap van de mooie premiejaagster Griffith waagt hij zich aan het avontuur. Pover uitgewerkt SF-verhaal, dat afwisselend de komische toer op gaat en dan weer een slap aftreksel van MAD MAX is, maar tussen twee stoelen valt. Zo hier en daar best aardig (vooral door enkele knappe bijrolletjes van o.a. Johnson, Gwynne en Carey Jr.), maar als geheel toch niet te harden. Geschreven door Michael Almereyda, naar een verhaal van Lloyd Fonvielle. Gefilmd in 1986.

credits

Regie:
Steve de Jarnatt
Cast:
Melanie Griffith, Ben Johnson, David Andrews, Tim Thomerson, Pamela Gidley, Jennifer May, Brian James, Michael C. Gwynne, Harry Carey jr
Scenario:
Michael Almereyda
Muziek:
Basil Poledouris
Schrijver:
Lloyd Fonvielle
Jaar:
1988
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Cherry 2000 (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer