Verenigde Staten 1989. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. John Heard, Mel Harris, David Morse, Lloyd Bridges en Caroline Kava.

VPRO Cinema

Robert Crais baseerde zijn scenario op het ware verhaal van de opkomst en de ondergang rond 1920 van de Ku Klux Klan Grootmeester D.C. Stephenson (Heard) in de Amerikaanse staat Indiana. De raadselachtige Stephenson die ook een belangrijke rol speelde in de plaatselijk politiek, was verantwoordelijk voor de dood van een lerares (Harris) die zich aanvankelijk tot zijn opvattingen aangetrokken voelde. Hij wordt in staat van beschuldiging gesteld door de getuigenis van een zekere Madge Oberholtzer, die deze op haar sterfbed afgelegd had. Stephenson zet een advocaat het werk die gebruik maakt van het almachtig KKK-netwerk. Indrukwekkende miniserie van 240 minuten werd op videoband teruggebracht tot 181 minuten. Camerawerk van Ron Lautore.

credits

Regie:
Paul Wendkos
Cast:
John Heard, Mel Harris, David Morse, Lloyd Bridges, Caroline Kava, William Schallert, Kim Hunter, George Dzundza, Donald Moffat, Karin Szarabajka
Productie:
Ron Gilbert, Leonard Hill, Ardythe Goergens, Joel Fields, Larry Mascott
Camera:
Ron Lautore
Muziek:
Bill Goldstein
Jaar:
1989
Genres:
Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Americana, Docudrama, Politiek, Televisiefilm, Racisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Cross of Fire (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken