La condanna

1991, Marco Bellocchio, 92 minuten

Italië/Frankrijk/Zwitserland 1991. Drama van Marco Bellocchio. Met o.a. Vittorio Mezzogiorno, Claire Nebout, Andrzej Seweryn, Grazyna Szapolowska en Paolo Graziosi.

VPRO Cinema

Schrijver/regisseur Bellocchio schept kennelijk genoegen in controversi[KA3]ele onderwerpen. Zo ook nu. Naar aanleiding van een geruchtmakend proces stelt hij de vraag aan de orde: hoe ver mag een man gaan om een vrouw tot seks te bewegen? Een jonge vrouw wordt ingesloten (laat zich insluiten?) in een museum. Zij blijkt gezelschap te hebben van een kunstminnende architect, die ook van het verleiden een kunst maakt. Ze brengen een zeer bevredigende nacht door, tot ze merkt dat de architect een sleutel heeft van het museum. Dan klaagt de vrouw hem aan wegens verkrachting. Tijdens het proces wordt de architect gesteld tegenover de - ook in sexueel opzicht - middelmatige officier van justitie en het komt tot theoretische verhandelingen die de oplossing van het raadsel vrouw niet wezenlijk dichterbij brengen. Decent gefilmde doch uiterst prikkelende vrijscènes. Scenario van Massimo Faglioli en Marco Bellocchio. Camerawerk van Giuseppe Lanci.

credits

Regie:
Marco Bellocchio
Cast:
Vittorio Mezzogiorno, Claire Nebout, Andrzej Seweryn, Grazyna Szapolowska, Paolo Graziosi, Maria Immacolata Sneider, Claudio Emeri
Scenario:
Massimo Faglioli
Camera:
Giuseppe Lanci
Muziek:
Carlo Crivelli
Jaar:
1991
Alt. titels:
Condanna, La, Judgment, The, Die Verurteilung
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Erotiek, Sociaal drama
Landen:
Italië, Frankrijk, Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

La condanna (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer