Chi tocca muore

1992, Pier Nico Solinas, 200 minuten

Zwitserland/Duitsland/Frankrijk/Italië/Verenigde Staten 1992. Thriller van Pier Nico Solinas. Met o.a. Martin Sheen, Franco Nero, Véronique Jannot, Jacques Perrin en Renée Estevez.

VPRO Cinema

Frank Magenta (Sheen), een Amerikaans journalist in Rome, onderzoekt een serie geheimzinnige moorden, die een ding gemeen hebben: van alle slachtoffers zijn de handen afgehakt. Hij ontdekt dat de moorden verband houden met de smokkel van kernmateriaal van en naar Europa, de VS en Afrika. Hij ontmoet een Italiaans geheim agent die de smokkelaars op het spoor is. Tenslotte belandt hij met inspectrice Jannot van een Europees Bureau voor Kernenergie in Afrika. Ondanks gevaar en intriges ontdekken zij dat ook hooggeplaatste politici betrokken zijn bij de illegale handel. Bijzonder spannend! Renee is de dochter van Martin. Scenario van Solinas en John Howlett.

credits

Regie:
Pier Nico Solinas
Cast:
Martin Sheen, Franco Nero, Véronique Jannot, Jacques Perrin, Renée Estevez, David Birney, Jean-Luc Gonzales, Basil Otoin, Whagi Tacla, Horst Buchholz, Adrian Lester, Bradley Cole, Paolo Bonacelli, Laurence Masliah, Maurizio Fardo, Luca Venantini
Scenario:
Solinas
Jaar:
1992
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Chi tocca muore (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer