Verenigde Staten 1973. Mysterie van Hy Averback en Ted Post. Met o.a. Peter Falk, Leonard Nimoy, Will Geer, Ann Francis en Nita Talbot.

VPRO Cinema

Barry Mayfield (Nimoy) is een eerzuchtige, jaloerse, maar begaafde cardioloog, die samen met collega Dr. Edmund Hiedeman (Geer) aan de ontwikkeling van een nieuw medicijn werkt. Als Hiedeman hem vraagt om een kleine hartingreep bij hem te verrichten, vermoedt hij niet dat zijn naijverige, kleingeestige collega zich van hem wil ontdoen, zodat hij straks met alle eer kan strijken. Bij het hechten van de wond gebruikt hartchirurg Mayfield een zelfoplossende draad, waaraan Hiedeman naderhand overlijdt. Als `nurse` Sharon Martin (Francis) vermoedt dat er misdaad in het spel is, hangt ook haar leven aan een zijden draadje. De koele, misdadige specialist heeft echter geen rekening gehouden met de onnozele, irritante speurder (Falk), die heel goed op de kleine details kan letten. De gemene dokter Nimoy is bekend bij de kijkers als de evenwichtige Vulcanische alien, Dr. Spock uit STAR TREK. Een klassieke COLUMBO-aflevering.

credits

Regie:
Hy Averback, Ted Post
Cast:
Peter Falk, Leonard Nimoy, Will Geer, Ann Francis, Nita Talbot, Jared Martin, Aneta Corsaut, Bill Zuckert, Harry Robbins, Sal Mineo, Hector Elizondo
Jaar:
1973
Alt. titels:
Stitch in Crime, A, Zwei Leben an einem Faden, Sp├ęcialiste, Le
Genres:
Mysterie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Columbo: A Stitch in Crime (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken