Verenigde Staten 1964. Romantiek van Edward Dmytryk. Met o.a. George Peppard, Alan Ladd, Carroll Baker, Bob Cummings en Martha Hyer.

VPRO Cinema

Toneel is het Hollywood uit de jaren rond 1925. We volgen leven en liefdes van Jonas Cord Jr. (Peppard), industrieel, vliegtuigfanaat en op Howard Hughes ge[KA3]ente filmmagnaat, die in zijn obsessie voor macht iedereen die hem in de weg loopt genadeloos uitschakelt. Goede voorloper van latere soap-series als DALLAS en DYNASTY, door scenarioschrijver John Michael Hayes geput uit de roman van Harold Robbins. Als cowboy Nevada Smith (die in 1966 een eigen film zou krijgen, met Steve McQueen in de titelrol) speelde Ladd zijn laatste film. Ontspannend melodrama, dat echter volledig losstaat van de realiteit. Uitstekend camerawerk van Joseph MacDonald en een sterke score van Elmer Bernstein ronden het geheel af.

credits

Regie:
Edward Dmytryk
Cast:
George Peppard, Alan Ladd, Carroll Baker, Bob Cummings, Martha Hyer, Lew Ayres, Martin Balsam, Audrey Totter, Archie Moore, Leif Erickson, Elizabeth Ashley
Muziek:
Elmer Bernstein
Jaar:
1964
Alt. titels:
Carpetbaggers, The, Die Uners├Ęttlichen
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Carpetbaggers (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken