Verenigde Staten 1972. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, John Carradine, Lou Jacobi, Louise Lasser en Anthony Quayle.

VPRO Cinema

Deze Allen-komedie heeft zich op zijn minst laten inspireren door de titel van de bestseller van Dr. Reuben, een boek dat tegenwoordig onwaarachtig gevonden wordt. Het ontbreekt een beetje aan de spiritualiteit, die we van Woody gewend zijn; bovendien is het een onevenwichtige prent die de draak steekt met vragen als 'werken liefdesdranken', 'wat is sodomie', 'is frigiditeit te genezen', 'zijn travestieten homo's' en 'wat is perversiteit', maar toch zijn er gedenkwaardige scènes: Reynolds als sperma spant de kroon. Verder: Wilder is enig als Dr. Ross, Jacobi wil erop uit in dameskleren, maar wordt gehinderd door zijn snor en Allen speelt diverse rollen w.o. een hofnar, die koningin Redgrave wil verleiden, de wanhopige echtgenoot van frigide Lasser en de leergierige man, die vragen stelt aan seksuoloog Carradine. Scenario van Woody Allen. Camerawerk van David M. Walsh.

credits

Regie:
Woody Allen
Cast:
Woody Allen, John Carradine, Lou Jacobi, Louise Lasser, Anthony Quayle, Lynn Redgrave, Tony Randall, Burt Reynolds, Gene Wilder, Elaine Giftos, Jack Barry, Titos Vandis, Erin Fleming
Scenario:
Woody Allen
Productie:
Charles H. Joffe
Camera:
David M. Walsh
Muziek:
Mundell Lowe
Montage:
Eric Albertson
Jaar:
1972
Alt. titels:
Everything You Always Wanted to Know About Sex
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten