Verenigde Staten 1966. Russell Rouse. Met o.a. Stephen Boyd, Elke Sommer, Eleanor Parker, Milton Berle en Joseph Cotten.

VPRO Cinema

De nacht van de Oscars. Boyd wordt beschouwd als de grote kanshebber voor de prijs van de mannelijke vertolking. Vol bitterheid denkt zijn vriend Bennett terug aan de voorbije jaren. Hun vlucht uit het saaie Clinton, in gezelschap van St. John. Bedrogen door een werkgever, slaat Boyd hem neer en steelt het geld dat hen toekomt. Ze worden gearresteerd. In New York ontmoet hij mannequin Sommer, die hem in contact brengt met Berle. Deze belooft van hem een ster te maken. Flauwe soap-achtige 'rise to fame'-film van een fictieve ster, opgefleurd met gastoptredens van een aantal beroemde gezichten. Dit alles kan het geforceerde scenario van Rouse, Harlan Ellison en Clarence Greene, vrij geïnspireerd op de roman van Richard Sale, echter niet redden. Voor de fotografie was Joseph Ruttenberg verantwoordelijk. Percy Faith componeerde een van zijn zeldzame filmscores.

credits

Regie:
Russell Rouse
Cast:
Stephen Boyd, Elke Sommer, Eleanor Parker, Milton Berle, Joseph Cotten, Jill St. John, Ernest Borgnine, Edie Adams, Tony Bennett, Jean Hale
Muziek:
Percy Faith
Jaar:
1966
Alt. titels:
Oscar, The
Trefwoorden:
Satire, Film over Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Oscar (1966) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken