The Coming

1980, Bert I. Gordon, 86 minuten

Verenigde Staten 1980. Horror van Bert I. Gordon. Met o.a. Susan Swift, Tisha Stirling, Guy Stockwell, Albert Salmi en Beverly Ross.

VPRO Cinema

Een man uit het Salem van 1692 komt terecht in onze tijd, met de bedoeling zijn vijf jarig dochtertje, beschuldigd van hekserij, te redden. Hij ontmoet Swift, die als twee druppels water lijkt op de aanklaagster. Het meisje wordt bezeten door de hekserij uit het verleden en diverse duistere krachten bedreigen haar en haar omgeving. Een horrorprent die subtieler is dan wat we van Gordon gewend zijn. De beelden uit het verleden zijn uitstekend geënsceneerd en opgenomen in het gedeelte dat zich vandaag afspeelt. Swift is zeer geloofwaardig in beide rollen; Rounds, als de man uit 1692 is minder overtuigend, maar Peters als de priester die door de hekserij-processen zijn kerk terug wil vullen steelt de show. Low-budget horror van de betere soort.

credits

Regie:
Bert I. Gordon
Cast:
Susan Swift, Tisha Stirling, Guy Stockwell, Albert Salmi, Beverly Ross, David Rounds, John Peters, Jennine Babo, Dana Hardwick, Lauren Dowling, Frank Dolan, Judd Dodd, Terese Giammarco, Janice Wayne, Harold Jackson
Muziek:
Arthur Kempel
Jaar:
1980
Alt. titels:
Coming, The
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Hekserij
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Coming (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer