Verenigde Staten 1977. Drama van James Ivory. Met o.a. Teresa Wright, Lou Jacobi, Geraldine Chaplin, Helen Gallagher en Joan Copeland.

VPRO Cinema

Een melancholisch sfeerbeeld van de vergane glorie van de Newyorkse ballroom 'Roseland' aan de hand van drie verhalen. In het eerste, THE WALTZ, vindt een in haar herinneringen levende weduwe onverwacht het geluk terug bij een begrijpende man van middelbare leeftijd. THE HUSTLE handelt over een gigolo die aarzelt tussen een flirt met oudere dames en de ware liefde met een mooie jonge vrouw. Een zeventig-jarige vrouw geeft dansles aan een oude man in THE PEABODY in de hoop eindelijk de jaarlijkse danswedstrijd te winnen. Aangrijpende vrouwenportretten in een warme studie over de eenzaamheid. Het scenario van Ruth Prawer Jhabvala tekent de personages met veel gevoel voor detail, soms komisch, soms tragisch, maar steeds met hartverwarmende emoties. Schitterende vertolkingen. Zwierige fotografie van Ernest Vincze.

credits

Regie:
James Ivory
Cast:
Teresa Wright, Lou Jacobi, Geraldine Chaplin, Helen Gallagher, Joan Copeland, Christopher Walken, Lilia Skala, David Thomas, Don de Natale, Louise Kirtland, Edward Kogan, Madeline Lee, Stan Rubin, Don DeNatale
Scenario:
Ruth Prawer Jhabvala
Productie:
Ismail Merchant
Camera:
Ernest Vincze
Muziek:
Michael Gibson
Montage:
Richard Schmiechen, Humphrey Dixon
Jaar:
1977
Alt. titels:
Waltz, The, Hustle, The, Peabody, The, De Tanzpalast
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Kroniek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Roseland (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken