Verenigde Staten 1985. Sciencefiction van Jim Wheat en Ken Wheat. Met o.a. Wilford Brimley, Warwick Davis, Aubree Miller, Siân Phillips en Carel Struyken.

VPRO Cinema

Millers ouders en haar broer zijn gedood door een leger van skeletachtigen, maar zelf kan zij met Ewok Davis aan het bloedbad ontkomen. Ze vinden onderdak bij kluizenaar Brimley, die al jaren een aartsvijand is van aanvoerder der skeletachtigen Struycken. Deze laatste geeft zijn heks opdracht het meisje terug te vinden, want hij wil het geheim van de ruimtevaart kennen, zodat hij op veroveringstocht kan gaan. Uitstekende sequel op THE EWOK ADVENTURE laat het meisje alleen achter maar omringt haar met nieuwe, trouwe vrienden, met wie ze weer de meest opwindende avonturen beleeft. Joe Johnston fungeerde als second-unit- regisseur voor dit door George Lucas bedachte verhaal, dat door de regisseurs tot scenario werd bewerkt. Peter Bernstein stond weer in voor de score, waarin hij thema's verwerkte van John Williams. Isidore Mankofsky zette alles op film.

credits

Regie:
Jim Wheat, Ken Wheat
Cast:
Wilford Brimley, Warwick Davis, Aubree Miller, Siân Phillips, Carel Struyken, Niki Bothelo, Erick Walker, Carel Struycken
Scenario:
Ken Wheat, Jim Wheat
Productie:
Thomas Smith
Camera:
Isidore Mankofsky
Muziek:
Peter Bernstein, George Lucas
Montage:
Eric Jenkins
Jaar:
1985
Alt. titels:
Battle for Endor, The, Kampf um Endor
Genres:
Sciencefiction, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Jeugdfilm, Familiefilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen