Pisma Mjotwogo Tscheloweka

1986, Konstantin Lopuschanskij, 87 minuten

SU 1986. Sciencefiction van Konstantin Lopuschanskij. Met o.a. Rolan Bykow, Alexander Sabinin, Nora Grjakalowa, Jossif Ryklin en Viktor Michailow.

VPRO Cinema

Als de Sovjetunie door een kernoorlog verwoest is, hebben de zichzelf bevoordelende nomenclatura zich teruggetrokken in een centrale bunker en moeten minder elitaire overlevenden zich beschermen o.a. in de kelders van een museum. Daar bevindt zich een professor in de natuurkunde, die zijn door straling ten dode opgeschreven vrouw, liefderijk verpleegt en brieven naar zijn zoon stuurt, in de hoop dat die hem zullen bereiken zonder te weten of hij nog wel in leven is. Door middel van uitgebreide monologen en dialogen wordt uitvoerig ingegaan op de vreselijke ramp die de Sovjet-burger getroffen heeft. Deze alarmistische en toneelmatige film dateert van vóór het ongeluk van Tsjernobyl en is in dat opzicht actueel en het is één van de eerste producten uit de glasnost. Regisseur Lopuschanskij leerde het vak als assistent van Andreij Tarkowskij, waardoor de kijker mag rekenen op een traag verlopende intellectualistische film, die zeker niet iedereen zal kunnen boeien. Het scenario is van de regisseur, Wjatscheslaw Rybakow en Boris Strugazki. Het camerawerk is van Nikolai Pokopzew.

credits

Regie:
Konstantin Lopuschanskij
Cast:
Rolan Bykow, Alexander Sabinin, Nora Grjakalowa, Jossif Ryklin, Viktor Michailow, Vera Majorowa, Wazlaw Dworshezki, Wadim Lobanow, Swetlana Smirnowa
Scenario:
Konstantin Lopuschanskij
Camera:
Nikolai Pokopzew
Muziek:
Alexander Zhurbin
Jaar:
1986
Alt. titels:
Pisma Mertwogo Celoweka
Genres:
Sciencefiction, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, SF-Film
Landen:
SU


op televisie
0 uitzendingen

Pisma Mjotwogo Tscheloweka (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer