Verenigde Staten 1934. Drama van Phil Rosen. Met o.a. Melvyn Douglas, Conrad Nagel, Virginia Bruce, Erin O'Brien-Moore en Ian Keith.

VPRO Cinema

Enkele vrienden uit de gegoede klasse zitten na de lunch wat te keuvelen, tot één van hen begint over de diefstal van een grote geldsom, gevolgd door zelfmoord van de benadeelde, die een goede vriend van hen was. De meest onverwachte bekentenissen komen op tafel, gevold door gevoelens van verantwoordelijkheid, schuld, zelfverwijt en egoïsme. Erg toneelmatige aanpassing van het stuk van J.B. Priestley, voor de film bewerkt door Anne Morrison Chapin en Madeleine Ruthven. Een overvloed aan dialogen maakt het volgen van de film wel moeilijk voor een hedendaags publiek. Goed geacteerd, maar de regie van Rosen is houterig en totaal verouderd. Op het einde zit een verrassende plotwending, die bijzonder origineel is maar onmogelijk de film kan redden. Camerawerk van J. Roy Hunt en score van Max Steiner.

credits

Regie:
Phil Rosen
Cast:
Melvyn Douglas, Conrad Nagel, Virginia Bruce, Erin O'Brien-Moore, Ian Keith, Betty Furness, Henry Wadsworth, Doris Lloyd, Erin O'Brien Moore
Camera:
J. Roy Hunt
Muziek:
Max Steiner
Jaar:
1934
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dangerous Corner (1934) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken