Italië 1987. Oorlogsfilm van Silvio Maestranzi en Silvio Maestranzi. Met o.a. Heinz Bennent, Pamela Villoresi, Jacques Breuer, William Berger en Vernon Dobtcheff.

VPRO Cinema

Dit behoorlijk geproduceerde drama heeft een prima rolverdeling en is naar een waar gebeurd tragisch voorval in WO II. De handeling vindt plaats in Nederland in 1942 toen het land door de Duitsers was bezet. Bennet speelt een priester, Titus Brandsma genaamd, die zich aansluit bij het verzet. In zijn groep zitten enkele (universiteits)studenten en een van hen verraadt de groep. De zaak wordt behandeld door een SS-officier die de anti- Duitse houding van Brandsma probeert te veranderen door hem te intimideren en te vernederen. Gesitueerd in het beruchte kamp Amersfoort. Eén kanttekening valt te maken: deze film is een weergave door buitenstaanders die in dat tijdperk bondgenoten waren van de bezetter... Camerawerk van Luigi Verga.

credits

Regie:
Silvio Maestranzi, Silvio Maestranzi
Cast:
Heinz Bennent, Pamela Villoresi, Jacques Breuer, William Berger, Vernon Dobtcheff, Bruno Corazzari, Carlo Monni, Cinzia De Ponti, Arnaldo Ninchi, Ives Collignon, Stelio Candelli, Elena Cantarone, Egidio Termine
Camera:
Luigi Verga
Muziek:
Egisto Macchi
Jaar:
1987
Alt. titels:
Due croci, Le
Genres:
Oorlogsfilm, Biografie, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Oorlogsfilm, Televisiefilm
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Le due croci (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken