Defenseless

1991, Martin Campbell, 104 minuten

Verenigde Staten 1991. Mysterie van Martin Campbell. Met o.a. Barbara Hershey, Sam Shepard, Mary Beth Hurt, J.T. Walsh en Kellie Overbey.

VPRO Cinema

Een aantrekkelijke advocate (Hershey) heeft een affaire met een cli[KA3]ent, een zakenman (Walsh), die aanvankelijk verzwijgt dat hij getrouwd is. Ze komt erachter dat hij met haar kamergenote (Hurt) uit haar studententijd gehuwd is en dat ze een dochter (Overbey) hebben. Als zij voor een dinertje bij haar minnaar wordt uitgenodigd, krijgt het echtpaar onenigheid en zij vertrekt. Later blijkt dat haar vriend vermoord is en zij wordt aangezocht om haar voormalige kamergenote te verdedigen, die van moord beschuldigd wordt. Een politieman (Shepard) die een hekel aan vrouwen heeft, probeert iedereen erbij te lappen, terwijl er in werkelijkheid een enge killer aan het werk is. Wie over het onlogische script van James Hicks en Jeff Burkhart heenstapt, kan genieten van een aardige en spannende film, waarin goed gespeeld wordt door de hoofdrollen en die mooi gefotografeerd is door Phil Meheux. De film lag twee jaar op de plank voordat hij geruisloos werd uitgebracht.

credits

Regie:
Martin Campbell
Cast:
Barbara Hershey, Sam Shepard, Mary Beth Hurt, J.T. Walsh, Kellie Overbey, Jay O. Sanders, John Kapelos, Sheree North, Randy Brooks
Productie:
Renee Missel, David Bombyk, Taylor Hackford, Stuart Benjamin, Whitney Green
Muziek:
Curt Sobel
Jaar:
1991
Alt. titels:
Wehrlos
Genres:
Mysterie, Thriller
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Defenseless (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer