Denemarken 1991. Familiefilm van Søren Kragh-Jacobsen. Met o.a. Morten Buch Jörgensen, Tomas Villum Jensen, Xenia Lach-Nielsen, Philip Zandén en Nikolaj Lie Kaas.

VPRO Cinema

Naar het boek van Leif Kjeldsen dat ook in het Nederlands is verschenen. Een groep middelbare scholieren en moedige jongeren uit de arbeidersklasse richten een verzetsgroep op tegen de Duitse bezetters in Denemarken in 1942. De groepsleider Gunnar en zijn jongere broer Lars hebben de kathedraal als thuisbasis voor de groep. Hoog in de gewelven bespreken zij de te volgen taktieken, wijden nieuwe leden in en testen hun uithoudingsvermogen. In het begin blijft het bij onschuldige sabotagedaden, maar wanneer Otto wapens kan bemachtigen, mogen hun acties echte verzetsdaden genoemd worden. Goed gemaakt, hoewel het scenario van de regisseur en van Bjarne Reuter dramatisch nogal zwak uitvalt. Camerawerk van Dan Laustsen.

credits

Regie:
Søren Kragh-Jacobsen
Cast:
Morten Buch Jörgensen, Tomas Villum Jensen, Xenia Lach-Nielsen, Philip Zandén, Nikolaj Lie Kaas, Bent Meiding, Solbjörg Höjfeldt, Helle Merete Sorensen, Morten Buch J¿rgensen
Scenario:
Søren Kragh-Jacobsen
Camera:
Dan Laustsen
Muziek:
Jacob Groth
Jaar:
1991
Alt. titels:
Die Jungen von St. Petri
Genres:
Familiefilm, Oorlogsfilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Denemarken

op televisie
0 uitzendingen

Drengene fra Sankt Petri (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken