Verenigde Staten 1956. Sciencefiction van Roger Corman. Met o.a. Richard Denning, Lori Nelson, Adele Jergens, Touch (Mike) Connors en Paul Birch.

VPRO Cinema

Omstreeks 1975 wordt onze wereld verwoest door een atoomoorlog. Zeven mensen die de ramp overleefden, komen per toeval bij elkaar in een huis in een beschutte vallei in de bergen: ingenieur Denning, gangster Connors, stripper Jergens, een goudzoeker en een gewonde, die geleidelijk tot monster muteert. Het huis wordt bewoond door Birch en zijn dochter Nelson. Tussen deze personen ontstaan spanningen, terwijl buiten dreigende ogen op de loer liggen. In zijn eerste SF-film bewijst Corman dat een paar goede ideeën belangrijker zijn dan geld om een goede film te maken. Wel was het naïef te stellen dat een regenbui voldoende is om een einde te maken aan radio-actieve straling. Scenario van Lou Rusoff. Camerawerk van Jock Feindel. Opnieuw gemaakt als YEAR 2889. Gefilmd in SuperScope.

credits

Regie:
Roger Corman
Cast:
Richard Denning, Lori Nelson, Adele Jergens, Touch (Mike) Connors, Paul Birch, Raymond Hatton, Paul Dubov, Jonathan Haze, Paul Blaisdell, Mike Connors
Scenario:
Lou Rusoff
Productie:
Roger Corman, James H. Nicholson
Camera:
Jock Feindel, Jockey Arthur Feindel
Muziek:
Ronald Stein
Montage:
Ronald Sinclair
Jaar:
1956
Alt. titels:
Day the World Ended, The, Die letzten Sieben
Genres:
Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Day the World Ended (1956) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken